Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Απίστευτοι νόμοι περί γάμου στις ΗΠΑ!

Θεωρείται παράπτωμα για έναν άνδρα άνω των 16 ετών να κάνει πρόταση γάμου σε μια γυναίκα για να την... αποπλανήσει χωρίς να θέλει πραγματικά να την παντρευτεί.



 
Πραγματικά τρελοί νόμοι που ισχύουν σε πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ. Ο νομοθέτης μάλλον είχε κάτι διαφορετικό στο μυαλό του από αυτό που εμείς σήμερα μπορούμε να κατανοήσουμε…






Οι παρακάτω απίθανοι νόμοι μάλλον το χαμόγελο και την ειρωνεία προκαλούν, παρά ρυθμίζουν την ομαλότητα του έγγαμου βίου.
Παντρεύτηκες από πείσμα; Μπορείς να ανακαλέσεις.
Στο Ντελαγουέαρ ο νόμος αναφέρει ότι ο γάμος μπορεί να ακυρωθεί αν ένας από τους δυο ή και οι δυο συμφώνησαν σε αυτόν γάμο ως αστείο ή τόλμημα.
Η πρόταση γάμου είναι σοβαρή ενέργεια
 
Απίστευτοι νόμοι περί γάμου στις ΗΠΑ!
 
Σύμφωνα με το νόμο περί αδικημάτων κατά της ηθικής και της αξιοπρέπειας που ισχύει στη Νότια Καρολίνα, θεωρείται παράπτωμα για έναν άνδρα άνω των 16 ετών να κάνει πρόταση γάμου σε μια γυναίκα για να την… αποπλανήσει χωρίς να θέλει πραγματικά να την παντρευτεί.
Φόρα εσώρουχα ή πιτζάμες
Ίσως η πόλη Σάλεμ στη Μασαχουσέτη να έχει ξεφύγει πια από το μύθο περί μαγισσών για τον οποίο έγινε γνωστή, ωστόσο έχει διατηρήσει ακόμα τη σεμνοτυφία της. Σε αυτήν την πόλη, λοιπόν, θεωρείται παράνομο για ένα παντρεμένο ζευγάρι να κοιμάται γυμνό σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο.
Άδεια από το σύζυγο για τοποθέτηση μασέλας!
Στο Βερμόντ, μια παντρεμένη γυναίκα θα πρέπει να πάρει τη γραπτή άδεια του συζύγου της για να φορέσει μασέλα, διότι αν το κάνει χωρίς την έγκριση του, παραβαίνει το νόμο!
Να είσαι καλός/ή απέναντι στην πεθερά σου
Στην πόλη Ουιτσίτα στο Κάνσας η κακή συμπεριφορά απέναντι στην πεθερά θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία διαζυγίου για το ζευγάρι. Η πεθερά έχει το νόμο με το μέρος της…
Είσαι άντρας; Απόδειξη!
Στην πόλη Truro στο Cape Cod, ο μέλλων γαμπρός θα πρέπει να αποδείξει την αρρενωπότητα του πριν από το γάμο, κυνηγώντας και σκοτώνοντας είτε έξι πουλιά, τις λεγόμενες τσίχλες είτε τρεις κουρούνες. Είναι ο τρόπος του να δείξει σε όλους τι αξίζει!
Είσαι μεθυσμένος ή απλώς χαζός; Σύνελθε προτού δεχτείς την πρόταση γάμου
Αν στην περιοχή του Μισισίπι ο υπάλληλος που εκδίδει την άδεια του γάμου σου θεωρήσει ότι εσύ ή το ταίρι σου είστε μεθυσμένοι, παρανοϊκοί ή χαζοί, έχει δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση της άδειας του γάμου. Κι αν αυτό γίνει, καλύτερα να αποφύγεις κι έναν ενδεχόμενο γάμο στο Τενεσί, γιατί αυτός ο νόμος φτάνει μέχρι εκεί.
Είναι ο τέταρτος γάμος με τον ίδιο άνθρωπο; Δεν νομίζω!
Αν έχετε παντρευτεί τον ίδιο άνδρα τρεις φορές κι έχετε χωρίσει ισάριθμες φορές, ίσως είναι η ώρα να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να είστε με αυτόν τον άνδρα και να πείτε αντίο. Η πολιτεία του Κεντάκι βοηθάει τις γυναίκες της περιοχής να παίρνουν πιο σοφές αποφάσεις, γι’ αυτό και απαγορεύει σε μια γυναίκα να παντρευτεί τον ίδιο άνδρα και τέταρτη φορά. Ως τις τρεις είμαστε εντάξει!
Πρώτα ξαδέλφια παντρεύονται
Στη Γιούτα, πρώτα ξαδέλφια επιτρέπεται να παντρεύονται μεταξύ τους μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το 65 έτος της ηλικίας τους. Για ευνόητους λόγους ισχύει ο περιορισμός μάλλον!
Γάμοι ανηλίκων
Για μια μικρή χρονική περίοδο από το 2007 ως το 2008, στο Αρκάνσας θεωρούνταν νόμιμο για παιδιά κάτω των 18 ετών να παντρευτούν με τη συναίνεση των γονιών τους. Μετά, πήραν το νόμο πίσω καθώς παρέβλεψαν να ορίσουν ελάχιστη ηλικία…
Σε αγαπώ όπου και να είσαι
Ορισμένες περιοχές όπως η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Τέξας και η Μοντάνα έχουν θεσπίσει το θεσμό του «γάμου με αντιπρόσωπο». Πιο συγκεκριμένα, σε αυτές τις πολιτείες για να τελεστεί ένας γάμος ανάμεσα σε έναν άνδρα που είναι στο στρατό και στη γυναίκα του, χρειάζεται η παρουσία κάποιου που θα αντικαταστήσει τον γαμπρό ή τη νύφη (ανάλογα που γίνεται ο γάμος) και θα πάρει τη θέση του/της στην τελετή. Στη Μοντάνα επιτρέπονται ακόμα και γάμοι με δυο αντιπροσώπους, δηλαδή χωρίς να είναι κανένας από τους δυο του πραγματικού ζευγαριού παρών.
Απαγορεύονται τα φιλιά την Κυριακή
Αν θέλετε να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με το ταίρι σας την Κυριακή στο πάρκο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ, καλύτερα να αλλάξετε γνώμη. Πηγαίνετε καλύτερα το Σάββατο οπότε και επιτρέπεται να δώσετε κι ένα φιλί στον καλό ή στην καλή σας δημοσίως, γιατί την Κυριακή παρανομείτε!



Πηγή:http://a-pistefto.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management