Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε σε ποια πόλη τα παιδιά κυκλοφορούν μόνα τους από 3 ετών!


Διαβάστε σε ποια πόλη τα παιδιά κυκλοφορούν μόνα τους από 3 ετών!

Το να βλέπεις παιδιά στο μετρό μόνα τους ή σε παρέες είναι μια πολύ συνηθισμένη εικόνα, όχι όμως όταν τα παιδιά είναι 6 ετών!

Ντυμένα με τις σχολικές τους στολές και με την τσάντα στην πλάτη,τα 6χρονα πηγαινοέρχονται χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς.

Στην Ιαπωνία οι γονείς από πολύ νωρίς, σχεδόν από την ηλικία των 3 ετών,στέλνουν τα παιδιά τους για θελήματα στο φούρνο, στο μπακάλικο, ακόμα και για ψώνια χωρίς καμία επίβλεψη. Μάλιστα υπάρχει και σχετική τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται τα τελευταία 25 χρόνια στην Ιαπωνία. 

Το "Hajimete no Otsukai" (Το πρώτο μου θέλημα) παρακολουθεί με κρυφές κάμερες την καθημερινότητα αυτών των παιδιών, και το πως κάνουν διάφορες δραστηριότητες εντελώς μόνα τους από τόσο μικρή ηλικία.

Πως εξηγείται όμως αυτή η τόσο ασυνήθιστη για το Δυτικό Κόσμο ανεξαρτησία; «Όλα έγκεινται στη δυναμική της μάζας», εξηγεί ο ανθρωπολόγος Dwayne Dixon στο The Atlantic. «Τα παιδιά στην Ιαπωνία μαθαίνουν από νωρίς πως, σε ιδανικές συνθήκες, οποιοδήποτε μέλος της κοινωνίας μπορεί να εξυπηρετήσει ή να βοηθήσει κάποιο άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τόκιο έχει πολύ χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας, κι αυτός είναι ένας πολύ βασικός λόγος που οι γονείς δεν τρομάζουν στην ιδέα πως τα παιδιά τους κυκλοφορούν μόνα εκεί έξω.

Βέβαια όπως σπεύδουν να προσθέσουν ορισμένοι γονείς, μπορεί στο Τόκιο να αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το μετρό, δεν θα το έκαναν όμως αν ζούσαν στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη.



Πηγή:http://www.mothersblog.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management