Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Τι αποκαλύπτει το ύψος και βάρος σας για την ερωτική σας ζωής;

Τι αποκαλύπτει το ύψος και βάρος σας για την ερωτική σας ζωής;


Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το ύψος και το βάρος κάποιου μπορεί να αποκαλύψει τον αριθμό των ερωτικών του συντρόφων.
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου «Chapman» στην Καλιφόρνια μελέτησε στοιχεία που αφορούσαν 60.058 ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, οι πολύ κοντοί άνθρωποι έχουν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους από τα άτομα με ένα μέσο ανάστημα. Επίσης, άνδρες και γυναίκες με χαμηλό σωματικό βάρος τείνουν να αναφέρουν μέσο αριθμό συντρόφων, από τα άτομα με ένα σύνηθες σωματικό βάρος.

Επιπλέον, οι άνδρες με μέσο έως πολύ υψηλό ανάστημα είχαν μεταξύ ενός και τριών περισσότερων ερωτικών συντρόφων από τους κοντούς άνδρες.

Γενικά, ο μέσος αριθμός συντρόφων που ανέφεραν οι συμμετέχοντες (30-44 ετών) στη μελέτη από την έναρξη της ερωτικής τους ζωής, ήταν οκτώ. Συνολικά, το 54% των ανδρών κα το 56% των γυναικών ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους από πέντε ερωτικούς συντρόφους, ενώ το 29% των ανδρών και το 56% ανέφεραν περισσότερους από 14.

Κι ενώ τα άτομα με χαμηλό βάρος είχαν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους, οι άνδρες και γυναίκες που ήταν υπέρβαροι διαπιστώθηκε ότι είχαν τους περισσότερους.
Ο Δρ Ντέιβιντ Φρεντερικ, επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο εξηγεί ότι «τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την αξία των σωματομετρικών χαρακτηριστικών στην διαδικασία του ζευγαρώματος. Μελέτες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν άνδρες σχετικά ψηλότερους απ’ αυτές. Έτσι ενδεχομένως οι περισσότερες να έχουν κάποιο όριο ύψους πάνω από το οποίο θεωρούν ότι ο άνδρας τις ελκύει, και άρα οι άνδρες κάτω από αυτό το όριο να τείνουν να έχουν λιγότερες ερωτικές συντρόφους».

Αναφερόμενος στο βάρος ο Δρ Φρεντερικ σημειώνει ότι «αν και αρχικά μπορεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα υπέρβαρα άτομα είχαν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο ιατρικός χαρακτηρισμός «υπέρβαρος» δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την κοινωνική αντίληψη των περιττών κιλών. Εξάλλου, οι μεγαλόσωμοι άνδρες τείνουν να γίνονται αντιληπτοί ως πιο ισχυροί, πιο αθλητικοί και γενικά αναφέρουν περισσότερες ερωτικές εμπειρίες».

Τέλος, το γεγονός ότι οι γυναίκες με χαμηλό σωματικό βάρος έχουν λιγότερους συντρόφους ίσως δείχνει ότι οι ίδιες δεν είναι ικανοποιημένες από την εικόνα του σώματος τους και δεν αισθάνονται άνετα μπροστά σ’ έναν ερωτικό σύντροφο.





Πηγή:http://www.govastileto.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management