Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Καταρρίπτεται ο μύθος γύρω από τις θερμίδες: Τελικά τι πρέπει να προσέχουμε;


Είναι το ίδιο να λαμβάνουμε 1600 θερμίδες από burger και πίτσες και το ίδιο από σαλάτες και φρούτα;  


Καταρρίπτεται ο μύθος γύρω από τις θερμίδες: Τελικά τι πρέπει να προσέχουμε;
 
 
 
 
Μετράς καθημερινά τις θερμίδες που καταναλώνεις και φροντίζεις να μην ξεπερνάς τον αριθμό που σου έχουν υποδείξει. Παρόλο, λοιπόν, που δεν ξεφεύγεις, ο δείκτης της ζυγαριάς δε λέει να σου κάνει το χατίρι και να πάρει την κατιούσα. Τι συμβαίνει και δε χάνεις κιλά; Μήπως τελικά δεν έχει τόση σημασία η ποσότητα αλλά η... ποιότητα;

Έχε στο μυαλό σου το εξής παράδειγμα: Είναι το ίδιο να λαμβάνεις 1600 θερμίδες από junk food (burgers, σουβλάκια) και το ίδιο από σαλάτες, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης; Όχι βέβαια! Η ποιότητα των θερμίδων που λαμβάνεις είναι πάρα πολύ σημαντική για να φτάσεις το στόχο σου.

thermidesss 09951

Αυτό που πρέπει πάντοτε να έχεις στο μυαλό σου είναι τα λιπαρά και όχι τόσο τις θερμίδες. Τσέκαρε τις ετικέτες των προϊόντων και δώσε βάση στην ποσότητα κακών λιπαρών που περιέχουν. Φρόντισε να μειώσεις τις τροφές με κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα και να προτιμάς εκείνες που είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά (πολυακόρεστα και μονοακόρεστα).

Ένας καλός συνδυασμός από υδατάνθρακες, καλά λίπη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σου να δουλεύει ρολόι. Ξέχνα, λοιπόν, τους αριθμούς και δώσε περισσότερη βάση στην ποιότητα των τροφών. Όλα με μέτρο είναι το μαγικό κλειδί της επιτυχίας!




Πηγή:http://www.queen.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management