Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Έξυπνες χρήσεις για το αλάτι!


Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, πέρα από το να νοστιμίζει το φαγητό μας. Πάνω από 14.000 χρήσεις του ευέλικτου αυτού ορυκτού, και ανεξάντλητου στη φύση, αναφέρονται διαδίκτυο, που μπορούν εύκολα και γρήγορα να σας λύσουν τα χέρια εκεί που ούτε καν το φαντάζεστε.

Στην κουζίνα

1. Tεστ φρεσκάδας αυγών. Βάλτε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό και τοποθετήστε το αυγό. Αν είναι φρέσκο ​​θα βυθιστεί, διαφορετικά θα επιπλεύσει.

2. Βράστε γρηγορότερα τα αυγά. Μέσα στο αλάτι τα αυγά θα βράσουν πολύ πιο γρήγορα.

3. Για να μην μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν λεμόνι ή ξίδι για να μην μαυρίσουν τα κομμένα μήλα ή αχλάδια, όμως το αλάτι σε λίγο νερό κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά.

4. Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα χέρια. Τρίψτε καλά με μια πάστα από αλάτι και ξίδι και τόσο η μυρωδιά του σκόρδου όσο και του κρεμμυδιού από τα χέρια θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

5. Καλύτερη μαρέγκα. Βάλτε λίγο αλάτι στα ασπράδια και η μαρέγκα θα γίνει πιο σφιχτή.

6. Διατηρήστε το τυρί. Τυλίξτε το τυρί σε ένα πανί εμποτισμένο με αλατόνερο και παρατείνετε τη ζωή του.

7. Καθαρίστε το λίπος από το φούρνο: Ρίξτε λίγο αλάτι στην κηλίδα λίπους, αφήστε να κρυώσει και καθαρίστε.


Προσωπική φροντίδα

1. Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της οδοντόβουρτσας. Πριν από την πρώτη χρήση, βουτήξτε την οδοντόβουρτσα σε αλατόνερο. Θα κρατήσει περισσότερο χρόνο.

2. Καθαρίστε τα δόντια. Ένα μέρος αλάτι σε δύο μέρη μαγειρική σόδα είναι το καλύτερο καθαριστικό για τα δόντια. Βουρτσίστε όπως συνήθως και ξεπλύνετε.

3. Ανακούφιση από το τσίμπημα της μέλισσας. Αμέσως βρέξτε την περιοχή και ρίξτε λίγο αλάτι. Θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο.

4. Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Ένα κατάπλασμα από αλάτι και ελαιόλαδο θα μειώσει τη φαγούρα.

5. Απολέπιση σώματος. Τρίψτε καλά το σώμα με θαλασσινό αλάτι και ξεπλύνετε.

6. Καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Κάντε γαργάρες με αλάτι σε ζεστό νερό αρκετές φορές τη μέρα.


Στο σπίτι

1. Διώξτε τα μυρμήγκια. Βάλτε αλάτι σε πόρτες, περβάζια παραθύρων και οπουδήποτε αλλού έχετε δει μυρμήγκια.

2. Για να μην τρέχουν τα κεριά. Βουτήξτε τα κεριά σε ένα διάλυμα νερού/αλατιού για λίγη ώρα. Αφήστε να στεγνώσουν καλά και ανάψτε. Δεν θα στάζουν τόσο πολύ!

3. Για πιο φρέσκα λουλούδια στο βάζο. Ρίξτε λίγο αλάτι στο νερό του βάζου και τα λουλούδια θα διατηρηθούν περισσότερο.

4. Κλείστε τις τρύπες από τα καρφιά στους τοίχους. Φτιάξτε μια πάστα από 2 κ.σ. αλάτι, 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο και 5 κ.γλ. νερό. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε τις τρύπες.

5. Διώξτε τα ζιζάνια από τον κήπο. Ρίξτε αλάτι εκεί που φυτρώνουν και ποτίστε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην φυτρώνουν ενοχλητικά χορταράκια ανάμεσα στις πλάκες του κήπου ή του πεζοδρομίου.


Καθαριότητα

1. Καθαρίστε το σιφόνι του νεροχύτη. Ρίξτε αλάτι με ζεστό νερό όσο πιο συχνά μπορείτε στον νεροχύτη και δύσκολα θα βουλώνει πια.

2. Καθαρίστε τα ξύλινα τραπέζια από τα λευκά σημάδια των ποτηριών. Φτιάξτε μια πάστα από αλάτι και ελαιόλαδο και τρίψτε τα σημάδια. Στη συνέχεια καθαρίστε με βρεγμένο πανί.

3. Καθαρίστε τις κούπες από λεκέδες καφέ ή τσαγιού. Βάλτε λίγο αλάτι στο σφουγγαράκι μαζί με το απορρυπαντικό και τρίψτε πάνω στους επίμονους λεκέδες.

4. Καθαρίστε το ψυγείο. Ένα μείγμα από σόδα και αλάτι σε ένα πανί θα καθαρίσει τέλεια εσωτερικά και εξωτερικά το ψυγείο.

5. Γυαλίστε τα μπρούτζινα είδη. Αναμείξτε ίσα μέρη από αλάτι, αλεύρι και ξίδι για να κάνετε μια πάστα και τρίψτε με αυτήν τα μέταλλα. Αφήστε για μισή ώρα και τρίψτε με ένα μαλακό στεγνό πανί.

6. Καθαρίστε τη σκουριά. Τρίψτε τα σκουριασμένα μέρη με μια πάστα που θα φτιάξετε από αλάτι και λεμόνι. Ξεπλύνετε και σκουπίστε.


Ρούχα

1. Απομακρύνετε τους λεκέδες του κόκκινου κρασιού. Ρίξτε πάνω στο λεκέ λίγο αλάτι και αφήστε για 30 λεπτά. Μετά πλύντε, όπως συνήθως.

2. Για να μην ξυλιάζουν τα ρούχα το χειμώνα. Ρίξτε αλάτι στο ξέβγαλμα για να αποφύγετε το ξύλιασμα των ρούχων στην απλώστρα τον χειμώνα.

3. Φωτίστε τα χρώματα. Θέλετε ζωντανά χρώματα στη μοκέτα ή το χαλί σας; Βουτήξτε ένα πανί σε αλατόνερο και περάστε με αυτό τα χαλιά. Θα γίνουν σαν καινούρια.

4. Αφαιρέστε τους λεκέδες αίματος. Τρίψτε πάνω στο λεκέ με λίγο αλάτι και μετά πλύντε κανονικά το ύφασμα. Αντιμετωπίστε ομοίως το ιώδιο ή λεκέδες σκουριάς.

5. Καθαρίστε το σίδερο. Τρίψτε το ζεστό σίδερο με ένα κομμάτι χαρτί και αλάτι για να φύγουν τα κολλώδη ή μαύρα στίγματα.




Πηγή:http://clopyandpaste.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management