Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Τι πρέπει να περιέχει το μεσημεριανό μου γεύμα στη δουλειά;

Τι πρέπει να περιέχει το μεσημεριανό μου γεύμα στη δουλειά;

Το μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά είναι απαραίτητο, καθώς μας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά για να μπορούμε να είμαστε αποδοτικοί.

Επιπρόσθετα, μας αποτρέπει από το να καταφύγουμε σε ένα μεγάλο δείπνο μετά από πολλές ώρες νηστείας. Τί θα πρέπει όμως να περιέχει ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στην παρασκευή του;

Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτούμε πως, όπως κάθε ισορροπημένο γεύμα, το μεσημεριανό στη δουλειά θα πρέπει να περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά. Ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών συμβάλλει στον κορεσμό και στην άμεση παροχή ενέργειας.

 Επιπλέον, η επιλογή υδατανθράκων ολικής άλεσης βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αυξάνει τον κορεσμό και συμβάλλει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Μερικές ενδεικτικές ιδέες για μεσημεριανό στη δουλειά ακολουθούν παρακάτω:

• Σαλάτες με διάφορα λαχανικά, άπαχο κρέας (π.χ. κοτόπουλο) ή τόνο ή αυγό και 1 μικρό παξιμάδι
• Σαλάτα ντάκος με ανθότυρο, ντομάτα κι ελιές


• Sandwich με τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα και λαχανικά ή με αυγό και λαχανικά
• Αραβική πίτα με τόνο ή χούμους και λαχανικά


• Φαγητό που έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα


Σε περίπτωση που δεν έχετε φροντίσει να ετοιμάσετε το μεσημεριανό σας από το σπίτι και πρόκειται να παραγγείλετε έτοιμο φαγητό προτιμήστε σαλάτες, όπως η τονοσαλάτα ή η κοτοσαλάτα χωρίς λιπαρά dressings αλλά με προσθήκη ελαιολάδου. 

Επιπλέον ένα φιλέτο άπαχου κρέατος με ρύζι ως συνοδευτικό είναι μία καλή επιλογή, αποφεύγοντας λιπαρές και ανθυγιεινές επιλογές όπως το club sandwich, τα burgers και οι σφολιάτες.

Και μην ξεχνάτε πως ετοιμάζοντας το μεσημεριανό σας στο σπίτι, εκτός από υγιεινές διατροφικές συνήθειες, συμβάλλετε και στην αποταμίευση του νοικοκυριού.


Περιμένω τις ερωτήσεις σας εδώ!



Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com 




Πηγή:http://www.mothersblog.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management