Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Σαλάτες: Ο ιδανικός συνδυασμός για την προστασία από τα καρδιαγγειακά


Συνήθως τις πράσινες σαλάτες τις καταναλώνουμε με ελαιόλαδο, τώρα όμως έχουμε ακόμη ένα λόγο για να το κάνουμε.
Τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες όμως απορροφώνται από τον οργανισμό μόνο όταν συνοδεύονται από κάτι λιπαρό.

Αν, για παράδειγμα, φάτε ένα σκέτο καρότο, θα αφομοιωθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις βιταμίνες που περιέχει.

Όταν όμως το καταναλώσετε με λάδι, τότε θα επωφεληθείτε από όλες τις βιταμίνες του.

bigstock Avocado Salad 154188146

Τα έλαια, λοιπόν, του αβοκάντο και του ελαιόλαδου είναι ιδανικά για να διευκολύνουν τη διέλευση των παραπάνω αντιοξειδωτικών στον οργανισμό.

Tαυτόχρονα, επειδή τόσο το αβοκάντο όσο και το ελαιόλαδο είναι πλούσια σε βιταμίνη E, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στην οξείδωση, τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών προστατεύουν με τη σειρά τους από την οξείδωση της πολύτιμης αυτής βιταμίνης.

Ακολουθώντας τον παραπάνω συνδυασμό παρέχετε την καλύτερη προστασία στο καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Φτιάξτε μια σαλάτα άκρως δυναμωτική με αβοκάντο και ελαιόλαδο ανακατεύοντας φύλλα ενός μαρουλιού με 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες και περιχύστε τα με μία σος που θα φτιάξετε χτυπώντας στο σέικερ 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μέλι και το χυμό ενός λεμονιού.



Πηγή:http://www.onmed.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management