Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το υγιές στόμα φέρνει υγιές σώμα

Το υγιές στόμα φέρνει υγιές σώμα



Oι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «το στόμα αποτελεί τον «καθρέφτη» για την κατάσταση του οργανισμού μας, ότι σε αυτό αποτυπώνεται το πόσο υγιές είναι το σώμα μας.
 
Όσο δεν φροντίζουμε για την στοματική μας υγιεινή κι αφήνουμε εκτεθειμένα δόντια και ούλα στην συσσώρευση μικροβίων και υπολειμμάτων τροφών, επιτρέπουμε την ανάπτυξη τερηδόνας και ουλίτιδας ή την συγκέντρωση πέτρας, που προοδευτικά οδηγούν σε «χαλασμένα δόντια» τα οποία τελικώς «πέφτουν», κάτι που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην εμφάνιση, την ψυχολογία και την συμπεριφορά μας στο σπίτι, την δουλειά και τις παρέες μας, όπως δείχνουν έρευνες.


Δεν είναι μόνο οι απώλειες δοντιών. Τα αποστήματα της ουλίτιδας μπορούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να συμβάλλουν στην πρόκληση ιδιαίτερα σημαντικών προβλημάτων στον οργανισμό, καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, επιβαρύνουν την προδιάθεση για ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή ευθύνονται για επιπλοκές στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης η ταχεία φθορά των δοντιών μας αποτελεί και σημάδι για έλλειψη ασβεστίου στον οργανισμό, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που συνιστούν προσοχή στα «σημάδια», αφού ενδεικτικά, σχισμές στα χείλη ή έλκη στην περιοχή του στόματος, πρέπει να σημάνουν «καμπανάκι» για χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα.

Εγρήγορση και παρατήρηση λοιπόν λένε οι ειδικοί, κυρίως όμως τακτικό πλύσιμο των δοντιών με μια καλή οδοντόβουρτσα  για να αφαιρέσετε την πλάκα για  υγιές στόμα και χαμόγελο σιγουριάς κι αυτοπεποίθησης,




Πηγή:http://www.govastileto.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management