Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Οι βραδινές βάρδιες έχουν επιπτώσεις στην υγεία

Οι βραδινές βάρδιες έχουν επιπτώσεις στην υγεία


Οι άνθρωποι που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες ή πραγματοποιούν μακρινά ταξίδια με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τζετ λαγκ, ταλαιπωρούνται από προβλήματα ύπνου.
Ειδικά η εργασία σε νυχτερινές βάρδιες, έχει βρεθεί ότι προκαλεί μια σειρά επιπτώσεων στην υγεία, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, πεπτικές διαταραχές κατάθλιψη και έλλειψη βιταμίνης D λόγω ελλιπούς έκθεση στον ήλιο).

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η έλλειψη ύπνου και τα ακατάστατα ωράρια έχουν ακόμη μία σοβαρή επίπτωση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ιρβάιν υποστηρίζουν ότι η τροποποίηση του κιρκαδιανού ρυθμού του οργανισμού μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα απώλειας μνήμης και μάθησης, χαρακτηριστικά της άνοιας.

Η εργασία σε βάρδιες έχει σχετιστεί με την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων παθήσεων, περιλαμβανομένης και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η χρόνια απώλειας ύπνου έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων, ενώ μια μελέτη έδειξε ότι ο κακός ύπνος επιτρέπει στο β-αμυλοειδές να συσσωρευτεί στον εγκέφαλο και να προκαλέσει βλάβες στη μνήμη και τελικά στην εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ.




Πηγή:http://www.govastileto.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management