Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Τρία σημάδια ότι σας λείπουν φυτικές ίνες

Τρία σημάδια ότι σας λείπουν φυτικές ίνες


Οι φυτικές ίνες είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει αυτές τις διατροφικές ομάδες, πιθανώς καλύπτετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε φυτικές ίνες.

Πώς θα καταλάβετε όμως ότι σας λείπουν οι αναγκαίες ποσότητες φυτικών ινών; Τρία είναι τα κυριότερα σημάδια που θα σας καθοδηγήσουν.


1. Πεινάτε λίγο μετά από ένα γεύμα: Οι φυτικές ίνες μεταβολίζονται με πολύ αργό ρυθμό, γι' αυτό και κρατούν μακριά την πείνα και τις λιγούρες για περισσότερες ώρες. Εάν το τελευταίο σας γεύμα ήταν πλούσιο σε σάκχαρα και υδατάνθρακες, χωρίς να περιλαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες φυτικών ινών, είναι πολύ πιθανό να αρχίσετε και πάλι να πεινάτε μετά από 45 λεπτά ή 1 ώρα.

2. Έχετε υψηλή χοληστερόλη: Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ του δείκτη της χοληστερόλης και της κατανάλωσης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, επειδή όταν τα μόρια της χοληστερόλης απομακρύνονται από το σώμα όταν μεταβολίζονται. Εάν δεν καταναλώνουμε αρκετές φυτικές ίνες, ο οργανισμός αδυνατεί να απαλλαγεί από αυτά τα βλαβερά μόρια.

3. Έχετε γαστρεντερικά προβλήματα: Ένα ολοφάνερο σύμπτωμα της έλλειψης φυτικών ινών είναι η δυσκοιλιότητα. Ακόμη κι αν το σύμπτωμα είναι ήπιο, θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε καθημερινά.

Πηγή:http://www.onmed.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management