Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Σόγια: Η προστατευτική της δράση έναντι της παχυσαρκίας και της κακής χοληστερίνης


Η κατανάλωση της σόγιας μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της συνολικής αλλά και της κακής χοληστερίνης με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων.

Ερευνητές από την Ιταλία και την Ελλάδα διαπίστωσαν τη θετική δράση της σόγιας στο ήπαρ αλλά και στον λιπώδη ιστό.

Οι ερευνητές απέδειξαν ότι η σόγια περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτείνες και ισοφλαβόνες, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Οι ουσίες αυτές τροποποιούν τη δράση δύο γονιδίων-μεταγραφικών παραγόντων στο ήπαρ και στο λιπώδη ιστό με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνθετική ικανότητα παραγωγής λιπαρών οξέων και τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα αυξάνεται η καταστροφή των λιπών, κάτι που έχει θετική επίδραση στο αδυνάτισμα.



bigstock LDL bad cholesterol 82508660

Πόση να καταναλώνετε

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) συνιστά την κατανάλωση 25 γραμμαρίων πρωτεΐνης σόγιας την ημέρα (σ.σ. αντιστοιχούν σε 2 ποτήρια ρόφημα σόγιας), για την πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.

Στα θετικά της κατανάλωσης σόγιας προστίθεται επίσης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και πιθανότατα της μείωσης της συχνότητας εμφάνισης ενοχλητικών συμπτωμάτων (όπως οι εξάψεις) κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς και η προστασία της ελαστικότητας του δέρματος (ιδιότητα που αποδίδεται στη δράση των ισοφλαβονών).



Πηγή:http://www.onmed.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

  • Cougar

    Ενσωμάτωση υποτίτλων..

  • Lions

    Social network widget...

  • Snowalker

    Free Video to JPG Converter..

  • Howling

    Twitter Like box..Η λύση!!

  • Sunbathing

    JavaScript Image Slider ...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BREAK TIME!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management